Tillid i Corona regi - hvem stoler vi på?

Hej bloggen,

Vi er glade for at i læser med igen i denne uge og vi håber at i passer på jer selv derude i disse Corona-tider. 

Med hensyn til Corona er det interessant at bruge en artikel omhandlende denne problematik som omdrejningspunkt for en analyse. I dette blogindlæg vil vi undersøge begrebet tillid og hvad det betyder når det kommer til Corona, dette vil vi gøre ved at kigge på en aktuel artikel fra DR, omhandlende læge Vibeke Manniche som er blevet kritiseret for at nedtone corona-krisen. 

Tillid er meget svært at definere: "tillid og mistillid kan manifestere sig på forskellige måder. Begreberne indeholder mange tolkningsmuligheder, som både knytter sig til det individuelle og til det samfundsmæssige niveau" (Levinsen, K.(2007).

Normalt vil en læge, som Vibeke Manniche er, have høj ‘credibility’. I Mendes artiklen bliver det gjort klart at folk som regel vil tillægge en læge højere troværdighed når det kommer til information om sundhed, end fx forums på internettet. Dog tillægger mennesker også artikler på internettet høj troværdighed hvis de kommer fra troværdige institutioner, er videnskabelige artikler og er skrevet i et højt fagligt sprog herudover er engelske hjemmesider foretrukket i store dele af verden, idet nogle sprog kan gøre det mindre troværdigt.

I Danmark har folk dog imidlertid meget tillid til staten, så når statsministeren Mette Frederiksen står på pressemøder uge efter uge og fortæller om alvoren ved Corona, bliver Vibeke Manniche trumfet selvom hun dog er læge. Det at Vibeke Manniche offentligt kommer med falsk information nedsætter troværdigheden til hendes læge-praksis generelt og derfor er hendes credibility points lave. 

Ser man på de to forskellige sider af casen, ser man tallene fra Statens Serum Institut, som er en anerkendt institution, som befolkningen har stor tillid til, som står overfor læge Vibeke Manniche, der har sine egne tal. Derfor vil der udvises størst tillid til Statens Serum Institut, som kan modbevise tallene fra lægen og hermed bruge bevisførelse til at påvise lægens uholdbare resultater.  

Nu vil vi så gerne stille et spørgsmål til vores dejlige læsere, således at vi kan få jeres 'take' på hele situationen med Vibeke Manniche.

Spørgsmål: Hvad vil I mene der skal til for at Vibeke Manniche vil kunne forbedre hendes nuværende lave credibility points?



Kommentarer

  1. Hej!
    Umiddelbart et rigtig fint blogindlæg. Vi kunne dog godt ønske os, at I gik lidt mere uddybende til værks ift. jeres analyse.
    Vi tænker at Vibeke Manniche kan forbedre sine credibility points ved at bruge nogle reelle tal, så der er et godt belæg for hendes påstand.
    Mvh. Gruppe 6

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag