Velkommen til bloggen - hvad er det her og hvad vil vi med det?

Velkommen til “Medieteori for Dummies”.

Vores blog bærer præg af et simpelt design som skal afspejle de saglige emner som vores blog vil tage fat i. Vores tekst skal bære bloggen mere end det visuelle og der vil derfor også kun være få, men nøje udvalgte illustrationer. Det simple design skal derudover også mindske ‘noise’ som kan virke distraherende på bloggen. 
Bloggen kan karakteriseres som et medie hvorved kommende indlæg vil definere det samlede indholds overordnede genre. Vores blog vil primært beskæftige sig med indhold af faglig karakter inden for medieteorien. 

Vi vil have et fokus på at udarbejde vores blogindlæg med Grice’s fire maximer i tankerne, for at sikre relevansen i det vi skriver: kvantitet, kvalitet, relation og manerer. Med hensyn til kvantitet og relation har vi fokus på ikke at sige for meget, men kun det som er mest relevant for de emner vi arbejder med. I forlængelse af dette er kvaliteten af vores tekster også afgørende, så vores følgere kan stole på sandheden i det som skrives. Til sidst er manerer vigtige for os. Vi vil anvende et sagligt og professionelt sprog så det afspejler vores faglighed. Dette ekskluderer sådan noget som rebus sprog, netkronymer, ikoniske tegn, interjektioner m.m.

Vi søger at inddrage læserne ved hjælp af mulighed for kommentering på blogindlæggene. Web 2.0 bærer præg af at være meget dialogbaseret og vi vil gerne inddrage dette på vores blog da vores læser-base formentligt primært vil være unge universitetsstuderende som er vant til dette format. 
De digitale indlæg på bloggen bærer præg af at være af anden grad, dette indebærer at der kommunikeres fra en person til mange via født digitalt materiale i form af blogindlæg. Dog kan man argumentere for at kommentar-sektionen vil være kommunikation af første grad, da intentionerne med kommentarerne nok ofte vil være at stille direkte spørgsmål til afsenderen og få svar. Dog vil disse kommentarer og svar være synlige for alle læsere, så om der er tale om sand kommunikation af første grad kan være svært at vurdere.

Kommunikationen mellem afsender og læsere vil bære præg af asynkroni, hvor der ikke er direkte udveksling af information. I stedet vil vi som afsender kunne komme med velovervejede svar til vores læsere med forsinkelse.

Fremtidige blogindlæg vil være udformet efter opgaveformuleringer og præciseringer fra vores underviser, det er derfor svært at sige helt præcist hvordan vores blog kommer til at tage sig ud.

Kommentarer

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  3. Hej Camilla,
    Det er et super fedt indlæg - meget fagligt indhold, men vi stiller os undrende overfor hvem jeres blog skal henvende sig til - hvem målgruppen reelt er? Har I overvejet hvem den ideelle læser af jeres blog er?

    mvh
    Arash, Simon, Mohamed og Kristoffer

    SvarSlet
  4. Hej Medieteori For Dummies,

    Nice titel og billede, fanger godt stemningen og sætter tonen for indlægget. Meget ‘hipt’.

    Stay bloggin’

    MedieBloggeren

    Vi ses på: Mediebloggeren.Blogspot.com

    SvarSlet
  5. Hej!
    Det er en virkelig fangende billede på jeres blog og med en sjov titel! Alt andet på jeres blog er meget minimalistisk og hvid - er det dette simple design, der skal minimere "noise"?

    SvarSlet
  6. Hej :)
    Spændende og overskuelig blog, som passer godt til indholdet. :)
    - Ses på ivkovid-19 bloggen. :D

    SvarSlet
  7. Hej Medieteori for Dummies!

    Jeres blog har et klart formål som man tydeligt kan genkende i jeres første oplæg, det kan vi lide! Men hvordan kan det være at i har valgt at adskille jer fra 'blogger-stilen' og anvende den mere velformulerede skrivestil?

    -Vi ses på IVKOVID-19 Bloggen - https://ivkovid19.wordpress.com/ -

    SvarSlet
  8. Hej!
    Vi er vilde med navnet på jeres blog. Vi kan rigtig godt lide, at I slutter af med at forklare, at fremtiden for bloggen er lidt flyvsk, grundet manglende opgaver fra underviseren.
    Mvh. gruppe 6

    SvarSlet
  9. Rigtigt fint, at I både gør jer tanker om henvendelsesformen i forhold til maxims og hvem der tiltænkes som modellæsere.

    1. I definerer bloggen som et medie - kan I uddybe det? Måske i forhold til Lomborg.
    2. Jeres blogs titel "Medieteori for Dummies" - hvad signalerer den? At I vil søge at forklare på en meget inkluderende måde?

    Kh Thomas

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag